Inspireras av vårens kulörer

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med vårens kulörer i hemmet får vardagen en efterlängtad och härlig förnyelse.

Ovan: Tre av vårens kulörer! Från vänster 1520 Cheerful Peach, 20047 Blushing Peach och 7038 Dusk Green. Med LADY Pure Color på väggarna får du ett matt och vackert utseende som också dämpar eventuella ojämnheter.

LADY 7038 Dusk Green

Kolla in denna härliga och våriga gröntonen! Kulören heter 7038 Dusk Green och kommer från vår senaste färgkarta STORIES. Väggen är målad med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection och skåpsluckor och stege är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt. 

Efterlängtad vår och tid för förnyelse

Många ser fram emot att fräscha upp hemma – speciellt när vårvädret börjar visa sig från sin rätta sida och vi kan börja njuta av ljusare dagar. Äntligen fylls vi med mer energi och blir sugna på att kavla upp ärmarna och börja vårstäda, dekorera och förnya med färg. Inspireras av vårens fräscha och pastelliga nyanser nedan!

Dusk Green – grön bästsäljare

7038 Dusk Green är en pastellgrön ton som är i perfekt balans mellan det lugna och det levande. Kulören bidrar till friskhet såväl som ett behagligt lugn. Gröntoner har just den effekten på oss. Den kommer därför att ge rummet frodighet och klär både små och stora rum.

LADY 7038 Dusk Green

Här ser du 2489 Bella målad på den runda plattan med LADY Supreme Finish Silkematt. Måla gärna en dörr eller ett sidobord i denna skönheten och du kommer att få en härlig glöd! Väggen är målad med LADY Pure Color och lister med LADY Supreme Finish Pure Matt - allt i kulören 7038 Dusk Green. 

För en riktig vitaminbomb i hemmet – testa att kombinera 7038 Dusk Green med vår härliga orangeton 2489 Bella. Här ser du 2489 Bella målad på den runda plattan med LADY Supreme Finish Silkematt. Måla gärna en dörr eller ett sidobord i denna skönheten och du kommer att få en härlig glöd! Väggen är målad med LADY Pure Color och lister med LADY Supreme Finish Pure Matt – allt i kulören 7038 Dusk Green

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Önskar du en livlig och frisk stämning?

Skapa din personliga inredningsstil med möbler, belysning och detaljer som gör dig glad! Du kan till exempel sätta din egen prägel på väggen med LADY Minerals Kalkfärg i kulören 8183 Örtagård. Detta är en ljus, gyllene och frodig grönton som tillför liv och en syrlig friskhet i hemmet. En kulör som är väldigt vacker till naturliga material.

Sovrum med attityd! Väggen är målad med LADY Minerals Kalkfärg och bänken med LADY Supreme Finish Silkematt - allt i härliga 8183 Örtagård. Lägg märke till sisalmattan, som också är ett naturligt element och gör sig väldigt bra med kalkfärg.

Sovrum med attityd! Väggen är målad med LADY Minerals Kalkfärg och bänken med LADY Supreme Finish Silkematt – allt i härliga 8183 Örtagård. Lägg märke till sisalmattan, som också är ett naturligt element och gör sig väldigt bra med kalkfärg.

 LADY Minerals

LADY Minerals

Vackra kalkade väggar
 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Att omge sig med naturinspirerade färger är som balsam för själen! Det gäller alla typer av hem, oavsett om du bor mitt i stan eller på landet.

Blev du frestad 8183 Örtagård på väggarna? Ovan ser ni en vårlik och härlig färgkombination - 8575 Natural Green och 1520 Cheerful Peach.

Blev du frestad 8183 Örtagård på väggarna? Ovan ser ni en vårlik och härlig färgkombination – 8575 Natural Green och 1520 Cheerful Peach.

Läs mer om vår senaste färgkarta STORIES och de tre paletterna NATURALLY GROUNDED,  SERENE PRESENCE och CURATED LIVING.

Ännu en härlig vårnyans från STORIES! Just denna kulör har fått det passande namnet 8087 Vårluft. Kulören pryder både väggar och tak - så fint och härligt! Väggarna är målade med LADY Pure Color  och taket med LADY Perfection.Ännu en härlig vårnyans från STORIES! Just denna kulör har fått det passande namnet 8087 Vårluft. Kulören pryder både väggar och tak – så fint och härligt! Väggarna är målade med LADY Pure Color  och taket med LADY Perfection.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Härliga och sofistikerade rosatoner

Rosa har kommit för att stanna. Det är en ny neutral basfärg för dig som önskar ett sofistikerat och personligt hem. Spana in alla våra rosatoner – vi har hela spektrat, från de dusty och pudriga till de klara och mörka varianterna. Du hittar garanterat en kulör i vår rosa palett lite längre ner på kulörväljaren på jotun.se.

Tycker du det är svårt att hitta rätt kulör och kombinationer som passar? Ta hjälp av kulörrådgivningen.

Det är inte så mycket som ska till. Bara ett par strykningar med med LADY Pure Color i kulören 20047 Blushing Peach och du får garanterat vårkänsla i hemmet!

Det är inte så mycket som ska till. Bara ett par strykningar med med LADY Pure Color i kulören 20047 Blushing Peach och du får garanterat vårkänsla i hemmet!

LADY 20047 Blushing Peach

Testa ut fina kombinationer; här möter 20047 Blushing Peach den varma, beige tonen 10966 Almond Beige. Lägg märke till att lister och väggar är målade i samma kulör. Du får därmed en harmonisk, härlig helhet, men markerar arkitektoniska detaljer i form av ett vackert listverk. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Silkematt i kulören 10986 Almond Beige.Testa ut fina kombinationer; här möter 20047 Blushing Peach den varma, beige tonen 10966 Almond Beige. Lägg märke till att lister och väggar är målade i samma kulör. Du får därmed en harmonisk, härlig helhet, men markerar arkitektoniska detaljer i form av ett vackert listverk. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Silkematt i kulören 10986 Almond Beige.

Tips: Är din favoritsoffa grå? Målar du väggen rosa – till exempel i kulören 2040 Ljus Granit – så framhävs den grå soffan på ett sofistikerat sätt. Prova själv!

Vägg: LADY Pure Color 2040 Ljus Granit, hylla: LADY Supreme Finish Pure Matt 2040 Ljus Granit. Vänster vägg: LADY Pure Color 1376 Froströk.

Vägg: LADY Pure Color 2040 Ljus Granit, hylla: LADY Supreme Finish Pure Matt 2040 Ljus Granit. Vänster vägg: LADY Pure Color 1376 Froströk.

Vår kulörtrygghet

Kom ihåg att att våra kulörer är speciellt utvecklade för Jotuns produkter. Alla våra kulörrecept är anpassade efter just våra produkter, med unika recept. Jotun garanterar därför en korrekt kulöråtergivning endast vid användning av Jotuns produkter. Det är viktigt att tänka på när du ska inhandla färgen. Bli inte frestad av att köpa färg från en annan leverantör när du har valt en LADY-kulör – då kommer inte kulören bli densamma som den du har valt.

Att tillverka målarfärg av högsta kvalitet, kräver de bästa ingredienserna, de mest avancerade blandningsteknikerna och en känsla för estetik. Alla kulörer måste bli vackra på stora väggytor. För att uppnå detta, utan att kompromissa med varken täckning eller slitstyrka, är alla våra färger föremål för krävande tester på Jotuns huvudkontor i Sandefjord, där du hittar en av norra Europas största forskningcentrum.

Gula och gyllene toner är alltid rätt

Gult är en färg som har funnits med i trendbilden de senaste åren – och vi kommer att se mycket av gult framöver. Den finns i många härliga varianter, från de friska och klara, till de rustika och naturliga, och de med en hint av något friskt och syrligt över sig. Hitta din favorit på jotun.se!

10245 Ginseng är en pastellig, lugn gulton som du inte kommer tröttna på! Men den ger samtidigt energi och ett fräscht och optimistiskt intryck. 

10245 Ginseng är en pastellig, lugn gulton som du inte kommer tröttna på! Men den ger samtidigt energi och ett fräscht och optimistiskt intryck. 

Vår härliga gulton från senaste färgkartan STORIES. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1520 Cheerful Peach, skrivbordet med LADY Supreme Finish Pure Matt 2489 Bella, taket är målat med LADY Perfection 1520 Cheerful Peach. 

Vår härliga gulton från senaste färgkartan STORIES. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1520 Cheerful Peach, skrivbordet med LADY Supreme Finish Pure Matt 2489 Bella, taket är målat med LADY Perfection 1520 Cheerful Peach

Väggen ovan är målad med LADY Pure Color i 12123 Contemporary White. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt i kulören 10246 Velvet - en lugn och dämpad, men samtidigt klar, gul ton.

Väggen ovan är målad med LADY Pure Color12123 Contemporary White. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Pure Matt i kulören 10246 Velvet – en lugn och dämpad, men samtidigt klar, gul ton.

Lugna neutraler – lätt att tycka om

De beige tonerna vi målar med i dag är mer gyllene än för några år sedan. Dessa tonerna känns både tidlösa och samtida och ger ett modernt uttryck – speciellt om du målar väggarna med den supermatta färgen LADY Pure Color, som ger ett sobert och mjukt uttryck helt utan glans och reflektion. Flera gyllene, beige och vita toner kan ge liknande upplevelse som de dämpade gultonerna. Titta gärna närmare på 1276 Soft och 12080 Soft Radiance under. Tips: Dessa kulörer är också perfekta neutraler till en annars färgstark palett!

Väggen är målad med LADY Pure Color 1276 Soft, en gulaktig beigeton som fungerar utmärkt som en varm basfärg. Hyllan är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 11012 Rustic Brown, och fönstrena är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt 12123 Contemporary White. Brädorna i taket är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 12123 Contemporary White.

Naturinspirerade färger är idealiska när du vill ge din interiör en touch av lantlig estetik. Väggen är målad med LADY Pure Color 1276 Soft, en gulaktig beigeton som fungerar utmärkt som en varm basfärg. Hyllan är målad med LADY Supreme Finish Silkematt 11012 Rustic Brown, och fönstrena är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt 12123 Contemporary White. Brädorna i taket är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 12123 Contemporary White.

Lek med glansgraderna – och lyft gärna fram detaljerna med en blankare glansgrad. Valet är ditt!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

12080 Soft Radiance är en dämpad gulton som fyller rummet med elegans. Måla väggar och listverk i samma färg för ett enhetligt och lugnt uttryck! Här har man också gått för ett helmatt uttryck på både släta väggar och listverk. Väggen är målad med LADY Pure Color och dörr och panel med LADY Supreme Finish Pure Matt.

12080 Soft Radiance är en dämpad gulton som fyller rummet med elegans. Måla väggar och listverk i samma färg för ett enhetligt och lugnt uttryck! Här har man också gått för ett helmatt uttryck på både släta väggar och listverk. Väggen är målad med LADY Pure Color och dörr och panel med LADY Supreme Finish Pure Matt. Tips: Bröstpanel och listverk är i ropet som aldrig förr.  Så gör du en egen dekorativ bröstpanel!

Ny färg i badrummet?

Med målade ytor i badrummet kan man byta färg utan särskilt stor insats. Det ger dig även möjlighet att skifta uttryck till en betydligt lägre kostnad än att till exempel kakla om, när du vill ha en förändring. Då kan du också vara lite modigare i dina färgval och skapa precis den atmosfär du trivs med!

12118 Hummus är en ljus, lugn gulton. Den upplevs som varm och välkomnande och är dämpad, behaglig och elegant. LADY Aqua våtrumsfärg ingår i Jotuns våtrumssystem, är fuktbeständig och ger dig vackra, matta badrumsväggar. 

12118 Hummus är en ljus, lugn gulton. Den upplevs som varm och välkomnande och är dämpad, behaglig och elegant. LADY Aqua våtrumsfärg ingår i Jotuns våtrumssystem, är fuktbeständig och ger dig vackra, matta badrumsväggar. 

 LADY Aqua

LADY Aqua

Vackra, silkesmatta våtrumsväggar
 • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
 • Fuktbeständig
 • Täckgaranti

Vi älskar blått

Blåtoner är det perfekta valet för dig som önskar luftiga och tidlösa rum och Jotun har designat en rad vackra blåtoner. Gillar du den luftiga känslan av blå himmel och sommar vid havet? Titta närmare på våra blåtoner och hitta din favorit – och ta med dig känslan i vardagen. Nyheten 5530 Collected Blue är det många som fått som blå favorit.

Tips: Färgsätt alla väggarna, så får du en helhet i rummet – och en fin bakgrund för konstverk och möbler som du vill framhäva lite extra.

Väggen är målad med LADY Pure Color i kulören 5530 Collected Blue. 

Väggen är målad med LADY Pure Color i kulören 5530 Collected Blue. 

LADY 5530 Collected Blue

Nedan är det målat med den friska 4894 Ocean Air. Denna mellantonen har en behaglig gråaktig ton över sig, och det kan beskrivas som både lugnt och tidlöst. Den fungerar riktigt bra i både sovrum, vardagsrum och kök, men även i barnrum. Se så fint blått fungerar tillsammans naturliga träinslag och andra bruna toner.

Väggarna är målade med den supermatta väggfärgen LADY Pure Color 4894 Ocean Air. Fönster: LADY Supreme Finish Halvblank 9918 Klassisk Vit.Väggarna är målade med den supermatta väggfärgen LADY Pure Color 4894 Ocean Air. Fönster: LADY Supreme Finish Halvblank 9918 Klassisk Vit.

Några slutliga tips – och lycka till med kulörvalen!

Oavsett vilken stil du är ute efter finns det några gemensamma nämnare när det kommer till trender inom färgsättning interiört, nämligen att det ska vara sammansatta men holististiska kulörpaletter. Här är kulörchefens enkla regler:

 • Alla väggarna i rummet ska målas i samma kulör.
 • Taket behöver en kulör som passar väggarna – det är alltså inte tillåtet att välja vita tak på autopilot, men det betyder inte heller att det är förbjudet att måla vitt – bara det är ett medvetet val.
 • Lister runt fönster och dörrar bör också färgsättas så att det passar väl med väggfärgen. Och det samma gäller här – välj inte vitt på listerna bara för att de var så tidigare.
 • Färgsätt intilliggande rum harmoniskt så att det blir en helhet när du går från ett rum in i nästa – eller välj en kontrastfärg för att framhäva speciella arkitektoniska element eller övergångar som trapport och/eller korridorer.

Vacker helhet där både väggar, tak, lister och detaljer målats i samma kulör - 8183 Örtagård. Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection och lister och detaljer med LADY Supreme Finish Pure Matt.Vacker helhet där både väggar, tak, lister och detaljer målats i samma kulör – 8183 Örtagård. Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection och lister och detaljer med LADY Supreme Finish Pure Matt.

Tänk återbruk när målerijobbet är klart

Det går alldeles utmärkt att återanvända både målarpenslar och rollers! Se till att ta väl hand om din målarutrustning efter målningsarbetet genom att tvätta den noggrant istället för att slänga fullt användbar utrustning. Är du osäker hur du ska sortera det som behöver slängas? Läs mer här.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…