Nymålat sovrum hos @bisse

Nymålat sovrum hos @bisse

Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover i sitt sovrum och ersatte de mörka vägg- och panelkulörerna med ljusare kulörer från nya LADY-färgkartan CANVAS. Vilken luftig och härlig känsla det blev!

Bilden: Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey och väggarna med LADY Pure Color i 1622 Reflektion

Det är väldigt viktigt för mig att det ska kännas ljust och öppet i mitt sovrum.

Hemma hos @bisse jannike nordström nymålat sovrum. Med ljusa kulörer på väggarna skapas en luftig atmosfär och frisk atmosfär. Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey och väggarna med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.Tänk att få en äta en lång och härlig frukost i detta sovrum! Med ljusa kulörer på väggarna skapas en luftig och frisk atmosfär. Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey och väggarna med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.

Total makeover

Från början hade Jannikes sovrum helt andra färger – panelen var målad i en mörkgrå nyans och väggarna var kallgrå.

– Tidigare hade vi en väldigt mörk kulör här vilket gjorde att hela sovrummet krympte. Det blev mörkt och instängt på något sätt. Nu ville vi åt en ljusare och luftigare känsla, säger Jannike.

hemma hos @bisse jannike nordström nymålat sovrum. före och efter bilder sovrum Bilden till vänster visar sovrummet innan ommålningen och bilden till höger är det färdiga slutresultatet. Vilket lyft! Till höger: Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey och väggarna med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.

hemma hos @bisse jannike nordström nymålat sovrum. före och efter bilder sovrum Till vänster ser man hur panelen såg ut innan. Jannike fortsatte på det grå spåret, men valde nu istället en varmare, ljusare gråton – 12077 Sheer Grey (till höger i bild). Gillar du också 12077 Sheer Grey? Se Shellys och Erlings hem målat i Sheer Grey här.

Att måla om i ljusare kulörer var ett smart drag! Jannike berättar att sovrummet nu känns större och har en härligare känsla.

– Detta öppnade verkligen upp! Det blev luftigt, fräscht och riktigt fint. Jag är så nöjd! Det är verkligen helt underbart, säger Jannike.

Hemma hos Jannike Nordström @bisse nymålat sovrum. Jannike är väldigt nöjd med resultatet och det kan vi verkligen förstå. Så fint ju! Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey och väggarna med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.Jannike är väldigt nöjd med resultatet och det kan vi verkligen förstå. Så fint ju! Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey och väggarna med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.

Det blev luftigt, fräscht och riktigt fint. Jag är så nöjd!

Hemma hos @bisse Jannike Nordström nymålat sovrum. Vackra detaljer och färska snittblommor förstärker den våriga känslan. Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey.Vackra detaljer och färska snittblommor förstärker den härliga känslan. Panelen är målad med LADY Supreme Finish Silkematt i 12077 Sheer Grey. Sugen på en bröstpanel? Så här gör du

Jotuns kulörexpert hjälpte till med kulörvalen

Med hjälp av vår kulörexpert Annika fick Jannike tips och råd kring vilka kulörer hon skulle välja i sovrummet. Valet föll tillslut på den vackra gråtonen 12077 Sheer Grey på panelen och den varmt vita kulören 1622 Reflektion på väggarna och till taket. Att hitta rätt gråton var inte helt lätt, berättar Jannike.

Det finns så många fina grå nyanser! Av Jotuns kulörrådgivare Annika lärde jag mig att gråtonen ska ha en hint av rött i sig, just för att man skulle harmonisera med vår lila sänggavel till exempel. Jotuns kulörrådgivare har perfekta råd att ge! säger Jannike.

Jag lärde jag mig att gråtonen ska ha en hint av rött i sig, just för att man skulle harmonisera med vår lila sänggavel.

Hemma hos @bisse Jannike Nordström nymålat sovrum. Valet föll på vackra 12077 Sheer Grey som målades med LADY Supreme Finish Silkematt på panelen. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.Det finns många gråa nyanser. Att hitta rätt kan vara svårt! Men här gjorde Jannike helt rätt – hon kontaktade Jotuns Kulörrådgivning först för att få råd och tips på rätt grå nyans till inredningen, och sen valde kulör utifrån råden hon fick. Valet föll på vackra 12077 Sheer Grey som målades med LADY Supreme Finish Silkematt på panelen. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1622 Reflektion.

Behöver du också färgsättningshjälp? Kontakta Annika via Jotun Kulörrådgivning.

Jannike fick många bra tips från Jotuns kulörexpert. nymålat sovrum @bisseJannike fick många bra tips från Jotuns kulörexpert.

Jannike berättar att hon även fick tipset om att måla taket i samma nyans som väggarna för att få en finare helhetskänsla. Där valdes kulören 1622 Reflektion som målades med LADY Perfection i taket och LADY Pure Color på väggarna.

– Jotun Kulörrådgivare lärde mig att man ska måla taket i samma kulör som väggarna. Det hade jag aldrig tänkt på annars! säger Jannike.

Jannike Nordström @bisse nymålat sovrum. Vår takfärg LADY Perfection ger ett matt, jämnt och vackert resultat och droppar minimalt vid applicering. Till väggarna rekommenderar vi istället vår väggfärg LADY Pure Color och för panel och andra snickerier är det vår snickerifärg LADY Supreme Finish som gäller. Läs mer om våra olika produkter här.Det är viktigt att använda rätt produkt för rätt yta! Vår takfärg LADY Perfection ger ett matt, jämnt och vackert resultat och droppar minimalt vid applicering. Till väggarna rekommenderar vi istället vår väggfärg LADY Pure Color och för panel och andra snickerier är det vår snickerifärg LADY Supreme Finish som gäller. Läs mer om våra olika produkter här.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Hemma hos @bisse jannike nordström nymålat sovrum. Vår snickerifärg LADY Supreme Finish ska användas på snickerier - dvs möbler, lister, paneler och andra detaljer. Den finns i fyra olika glansgrader så att du kan välja själv vilket uttryck du vill ha. Läs mer om LADY Supreme Finish här. Vår snickerifärg LADY Supreme Finish ska användas på snickerier – dvs möbler, lister, paneler och andra detaljer. Den finns i fyra olika glansgrader så att du kan välja själv vilket uttryck du vill ha. Läs mer om LADY Supreme Finish här. 

Sheer Grey och Reflektion – neutraler från nya färgkartan CANVAS

Den globala LADY-färgkartan för 2024 – CANVAS – innehåller 23 vackra kulörer inspirerade av naturen. Ett fokusområde i färgkartan är att färgsätta med neutraler, där två av de vackra kulörerna är just 12077 Sheer Grey och 1622 Reflektion som vi ser i Jannikes sovrum. 12077 Sheer Grey kan beskrivas som en ljus, varmgrå nyans som varken är beige eller blågrå i uttrycket – kanske mer som en ljus kylig mullvadston. 1622 Reflektion är en svagt gråaktig, vit nyans med en rödaktig underton. Tillsammans blir de en perfect match!

Lär dig mer om färgsättning med neutraler

Neutraler är nyanser utan en distinkt färgton. De är inte en del av den traditionella färgcirkeln, men eftersom dessa dämpade kulörer ofta utgör grunden i en interiör har vi inkluderat dem i vår färgcirkel från färgkartan CANVAS.

Läs mer om färgsättning med neutraler

Jannikes bästa stylingknep

Efter att ha jobbat som fastighetsmäklare i 12 år har Jannike lärt sig en hel del om homestyling och inredning.

– Inredningsintresset har vuxit fram inom mäklaryrket. Jag hjälpte ofta mina kunder att styla deras lägenheter, säger Jannike.

Efter 12 års mäklarerfarenhet har Jannike fått både ett större inredningsintresse och stylingkunskap.

Satsa på en hemtrevlig känsla genom att skapa en miljö som spekulanterna kan se sig själva i

För den som är på gång att sälja sin bostad finns det många stylingknep att ta till. Jannike delar med sig av sina bästa tips!

– Satsa på en hemtrevlig känsla genom att skapa en miljö som spekulanterna kan se sig själva i. Duka upp för middag, ta fram fika på balkongen och få det att kännas levande. Det är även viktigt att få till både kvällsbilder och dagsbilder – då blir det mycket enklare för intressenterna att föreställa sig hur det är att bo där, säger Jannike.

hemma hos jannike nordström @bisse nymålat sovrumNär du ska styla din bostad inför försäljning, satsa på en hemtrevlig känsla! I bakgrunden ser vi vackra 12077 Sheer Grey målad med LADY Supreme Finish Silkematt på panelen.

Jannike berättar även att det är viktigt att marknadsföra bostaden, till exempel på sociala medier. Framförallt via köpt annonsering, men även genom att både säljaren, mäklaren och mäklarbyrån pushar det från sina sociala kanaler.

Hemtrevlig homestyling och bra marknadsföring är några av Jannikes bästa tips inför en bostadsförsäljning!

Planerna för 2023

Hur ser resten av året ut för Jannike? Hon blir helt pirrig när hon blickar framåt!

– Jag har faktiskt mer förväntningar på 2023 än 2022 – jag blir pirrig av tanken! Min magkänsla säger mig att det är i år livet händer. Det känns som att allt bara kommer bli bättre! säger Jannike.

Det låter så härligt! Tack Jannike för att vi fick se ditt fina, nymålade sovrum. Vi hoppas och tror att du kommer att trivas väldigt bra.

Lycka till med allt framöver!

Tack Jannike för att vi fick se ditt fina nymålade sovrum. Vi hoppas och tror att du kommer att trivas väldigt bra!

Foto: Emil Bohman

Styling: Jannike Nordström

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…