10 enkla sätt att förnya barnrummet inför skolstarten

10 enkla sätt att förnya barnrummet inför skolstarten

Dags att måla barnrummet?

Skolan har dragit igång – en magisk övergång från sommar till höst. Barnet känner sig genast äldre och det blir också väldigt påtagligt att så är fallet: förskolebarnet har blivit skolbarn, tredjeklassaren har börjat i fyran, mellanstadiet – de växer upp. Skolstarten markerar en ny start med blanka sidor och ett barn som blivit lite äldre. Förändringen är märkbar, tydlig och högtidlig. Varför inte markera övergången lite extra och måla om barnrummet? Det är inte mycket som behövs. Här kommer 10 enkla sätt att få barnrummet att kännas som nytt, bara med hjälp av lite färg. Använder du Jotun LADY Balance, kan du tryggt låta barnen sova i rummet samma kväll.

 

  1. Den klassiska fondväggen

En fondvägg är en käck klassiker som ger omedelbar förändring. En färgstark vägg ger rummet karaktär utan att du måste måla hela rummet. En eftermiddags jobb och knatten har fått sig ett nytt och fräscht rum. Som till exempel här, där den blåa nyansen 4072 Blåtind blir en fin bakgrundskulör medan 9918 Klassisk Vit skapar en lugn ram runtomkring.

1.-skolestart

 

 

  1. Pimpa fondväggen

Varför inte måla ditt eget motiv rakt på väggen för att skapa ett helt unikt barnrum? Välj ett motiv med en tydlig form, teckna motivet med krita på väggen först och måla sedan på frihand. Låt barnet vara med och välja motiv och storlek. Ingenting är som att få skapa sitt helt egna rum! Här är väggen målad i LADY 8102 Aprilgrön med motiv i 9918 Klassisk Vit.

2.-skolestart

 

 

  1. Dela av på mitten

Genom att måla halva väggen i en annan kulör får du ett nytt och uppdaterat uttryck på ett enkelt sätt. Om du låter den övre delen av väggen vara ljus kommer rummet att upplevas rymligt och luftigt, samtidigt som favoritfärgen kan få spela huvudrollen

3.-skolestart

 

  1. Uppdaterat rum för en något äldre prinsessa

Har prinsessan kastat prinsesskjolen och vuxit ifrån det rosa rummet? Genom att behålla de rosa möblerna och detaljerna och kombinera dem med nya kulörer, går rummet från ett småflicksrum till att passa en snart tonårig tjej. Här är väggen målad med 1622 Reflektion upptill och 5397 Scooter nedtill.

4.-Skolestart

Det här rummet är ”målat” med Jotun Kulörväljare. Här kan du ladda upp dina egna bilder eller färglägga våra testbilder.

  1. Kulörstarka detaljer

Med hjälp av schabloner och kulörstarka detaljer kan rummet få ett personligt uttryck, även med neutrala kulörer som botten. Vägg nedtill: 1877 Vallmofrö. Vägg upptill: 1269 Demring. Pirater: snusnäsduk – 5306 Pirat, ansikte 1877 Vallmofrö och ögon + stjärna: 9913 Matrix. Byrå: 1269 Demring, 5306 Pirat. Pall: 1269 Demring.

 

5.-skolestart

 

  1. Skyline på väggen

Övergången mellan de olika kulörerna behöver inte vara ett rakt streck. Pröva dig fram med maskeringstejp eller gör som här – skapa storstadskänsla med en skyline på väggen. Lägg gärna några extra kronor på en riktigt bra maskeringstejp, det lönar sig. Här är det målat med LADY Oslo 5180 som utgör stadsmotivet mot den ljusare LADY 552 Tudor och trädetaljer i LADY 10249 Sober

6.-skolestart

 

 

 

  1. Vertikala ränder

En rand i en annan kulör på väggen kan ge rummet det där lilla extra, och fungerar dessutom som en fin bakgrund för något man vill framhäva. Vägg: 4496 Syrén. Vitt fält på vägg: 1624 Lätthet. Lister: 1624 Lätthet. Pall: 4424 Kamelont.

7.-skolestart

 

 

  1. Kulörer som matchar övriga huset

ALLA kulörer är för barn – barn älskar färg. Varför inte välja en kulör från färgkartan som matchar de övriga tonerna i huset. Här är väggarna målade med 5225 Sjöglimt med lister i 1624 Lätthet – en kombination som passar både killar och tjejer i alla åldrar.

8.-skolestart

 

 

  1. Färgsättning med stort F!

Mycket attityd? Måla hela rummet i en av Jotuns mest klatschiga kulörer, t.ex. 3185 Pion. Något som absolut inte kan missas.

9.-skolestart

 

 

  1. Det vuxna barnrummet

Är det dags för studier och korridorsliv? Det som en gång var ett barnrum är nu ett rum som besöks då och då av den vuxna studenten? Då kan det vara dags för en uppdatering. LADY 9913 Lammull ger rummet ett vuxet och lugnt uttryck med plats för barndomsminnen.

10.Skolestart

 

Avatar
Avatar

Adele

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…