UNDVIK FELKÖP TILL DITT HEM

UNDVIK FELKÖP TILL DITT HEM

Gör DIN EGEN färgkarta att ta med när du shoppar inredning
Det är alltid lika roligt att köpa nya saker till hemmet, särskilt om du just har målat om väggarna. Oavsett om du har gått ”bananas” med de fräscha kulörerna i LADY Spring & Summer 2015, eller valt mer dämpade toner som till exempel LADY 5249 LINBLÅ som på bilden ovan, så kommer här några tips som jag tror du kan ha glädje av.

Det finns så mycket fina saker därute, men allt passar inte ihop med kulörerna hemma hos dig. Få människor klarar av att komma ihåg kulörer, och när man står där i affären är det lätt att tro att det man hittat kommer att passa in i inredningen hemma. För att få till en enhetlig inredning är det därför smart att du sätter ihop ”dina” kulörer i en liten solfjäder. På så sätt har du en liten guide som hjälper dig när du ska köpa möbler, textilier och andra inredningsprylar. Som inredningsarkitekt är jag helt beroende av mina kulörprover, både för egen del och för mina kunders.

Steg 1: KLIPP UT ”dina” kulörer från LADY-färgkartan
Om du planerar att måla om fler rum bör du också ta med de kulörerna så att din färgkarta blir komplett. På det här sättet kommer du till slut att få en enhetlig inredning. Glöm inte att ta med de vita kulörerna. Vitt är ju som bekant inte bara vitt, utan kan ha inslag av flera andra toner. Jotuns färgkartor hittar du i de flesta färgbutiker, eller så kan du beställa dem HÄR. Du kan också använda de fina kulörchipsen från Jotuns invändiga kulörcenter.

Jotun-LADY-Lag-din-egen-fargevifte

Steg 2: sätt ihop kulörproverna i en solfjäder
Ett litet hål i ena hörnet på varje kulörprov och ett snöre gör susen. Detta har flera fördelar: kulörproverna tar liten plats i väskan, och du undviker att påverkas av de övriga kulörerna i färgkartan. Du kan också komplettera solfjädern med textilprover när du hittat rätt, så att översikten hela tiden representerar helheten.

Kulörproverna i Jotuns färgkartor är inte tryckta, utan målade med riktig färg. Därför bör du förvara din solfjäder i en mapp eller liknande, för att skydda ytorna. Kulörerna i den här solfjädern är LADY 5249 LINBLÅ, LADY 10341 KALK, LADY 10342 KALKGRÅ och LADY 7236 CHI.

Jotun-LADY-Lag-din-egen-fargevifte-2

Steg 3: Ha LADY-solfjädern med dig i väskan!
Ofta dyker de bästa klippen upp när man egentligen inte alls hade tänkt handla inredning. Då kan det vara bra att ha kulörguiden med sig för att kolla så att det funkar ihop. Den är också till stor hjälp för personalen i butiken som då kan ge dig bättre tips och råd. Har du med dig dina kulörprover kan det också göra dig mer medveten om dina val när du hittar något som du faller för, men som egentligen inte alls passar hemma hos dig. Det kan ibland vara svårt att avstå, men då får man komma ihåg att det betalar sig i slutändan i form av en enhetlig och planerad inredning.

Jotun-LADY-Lag-din-egen-fargevifte-3

Avatar
Avatar

Adele

Vacker greige palett hemma hos Ask och Eng

Kine Ask Stenersen och Kristoffer Eng startade köks- och möbeldesignföretaget Ask og Eng 2016 efter att ha byggt hållbara kök…

Cheerful Peach – en fräsch persikofärg

Ett ljust och behagligt uttryck skapas med LADY Pure Color i den fräscha nyansen 1520 Cheerful Peach. Detta är en…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Jasmine älskar beige tonen Sand

Gillar du beige toner? Då kommer du garanterat att älska Jasmines hem! I denna lugna och fridfulla Malmö-lägenhet är varje…

Dusk Green – en härlig grönton för frodiga rum

Vi bara älskar frodiga rum i mjuka gröntoner – och speciellt denna lite djupa, men ändå fräscha 7038 Dusk Green! …